Orquestra Simfònica Juvenil


Go to content

11 Curriculum

1_Orquestra

JOVE ORQUESTRA SIMFÓNICA DEL BAIX LLOBREGAT

La Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat és una formació que compta amb músics d’entre 16 i 25 anys que estan cursant el grau superior d’instrument. És una iniciativa destinada a oferir als joves intèrprets l’oportunitat de treballar repertori simfònic i tenir la possibilitat de fer un pas entre l’estudi i el món professional.
La JOSBL es va crear l’any 2002 amb la iniciativa i suport de l’Ajuntament de Viladecans i la Fundació Música Simfònica i de Cambra, juntament amb un equip de professors amb experiència orquestral.
D’acord amb el tarannà del projecte, als inicis es va assumir un repertori variat que anava des de la “1ª simfonia” de Beethoven fins a la música de la pel·lícula “Titànic”, amb l’objectiu que crear un grup homogeni i començar a treballar timbres i textures d’una orquestra simfònica.
A partir del resultat obtingut, la temporada 2003-2004 es va iniciar un procés pedagògic que pretén aprofundir i donar possibilitats als joves músics d’una manera progressiva, passant pels diferents estils de la música orquestral, des del barroc fins al romanticisme.
Per aconseguir aquest objectiu l’orquestra compta, a més dels professors, amb la col·laboració de solistes i directors convidats, perquè els joves músics aprenguin de l’experiència i coneixements d’altres mestres.
La JOSBL tampoc vol quedar al marge d’activitats musicals amb què compta la comarca del Baix Llobregat, creant d’aquesta manera sinèrgies entre diferents centres d’educació musical i l’orquestra.
La joventut de l’orquestra fa que el treball tingui aquella il·lusió necessària per a dur a terme aquest projecte tan ambiciós.
A part del cicle de Concerts que la Jove Orquestra fa cada any al Teatre Auditori Atrium de Viladecans, on té la seva seu, ha actuat a diferents poblacions de la comarca, al Palau de la Música de Barcelona i a diferents ciutats de França i Rússia.


La Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat és una iniciativa de l’Ajuntament de Viladecans amb la col·laboració de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, amb l’objectiu de disposar d’una formació simfònica jove i de qualitat, amb seu al Teatre Atrium de Viladecans.


Back to content | Back to main menu